A 2023-ban ismét megtartottuk a három nagy teljesítménytúránkat: Bakony 50/20, Bauxitkutató 25/20/10 Teljesítménytúrát és a Vödörvölgyi Mikulás túrát.

Országos hírű a Bakony 50/25 teljesítménytúránk, amely 2021-ben nem került megrendezésre. 2023-ban 33. alkalommal rendeztük meg. A túránk része volt az Észak-Dunántúli Kupának. A rendezés során nehezítette a helyzetünket, hogy a vasúti menetrend megváltozott, s nem állt meg a vonat Városlődön. Hagyományosan a teljesítménytúra Veszprém vasútállomásról indult volna, azonban a túra tervezésekor úgy gondoltuk, hogy megfordítjuk, így Városlődről indultak a túra résztvevői és a cél Veszprém Jutas Vezér kilátó volt. Azonban a tervezés és az engedélyek megkérése után derült ki, hogy nem áll meg többet a vonat Városlődön. Ennek ellenére közel 30 ember vett részt rajta. 

Augusztus 19-én immáron hetedik alkalommal került megrendezésre a Bauxitkutató 25/20/10 teljesítménytúra, amely Balatonalmádiból induló körtúra. Az túra útvonala érinti Balatonalmádi kilátóit, majd áthalad Alsóörsön, Felsőörsön és Vörösberényen kereszt visszatér Almádi központjába. 2023-ban ez a teljesítménytúra is része volt az Észak-Dunántúli Kupának. 50 fő vett rajta részt.

Decemberben a Vödörvölgyi Mikulás 15 teljesítménytúrát rendeztük, együtt működve a Csalló Pálinka manufakturával. A résztvevők száma 175 fő volt. Az Északdunántúli Kupa záró rendezvénye is volt.

A fenti teljesítménytúrák fontos része az útvonal bejárás, így minden évben ellenőrizzük és javítjuk az érintett szakaszokat. Mindezek mellett az egyesületünk tagja a Veszprém megyei Természet Barát Szövetségnek és a Magyar Természetjáró Szövetségnek

A Nők a Balatonért egyesület által szervezett „Tökfesztivál” keretében rendeztük negyedik alkalommal az „Alkonytúrát”. 280 fő vett részt rajta.  Ez a túránk ingyenes volt.

2023. szeptember 22-24-ban első alkalommal került megrendezésre városunkban Pomerium Múltidéző napok Balatonalmádiban. Ennek a rendezvénynek az egyik főszervezője volt az egyesületünk. Együttműködő partnereink voltak az Almádiért Közalapítvány és a Kortárs Építészeti Központ. 

A rendezvény célja volt, hogy bemutassuk az Almádiban lévő épületek egykori és jelenlegi történetét, a lakókat, felhívjuk a figyelmet az épített örökség értékeire, s közben igyekeztünk összehozni a város közösségét különböző, nem csupán építészeti programok segítségével.

A rendezvény három napja alatt közel 1000 ember járta végig a 30 helyszínt. Középiskolások önkéntes segítőként vettek részt a szervezésben és a lebonyolításban. 

Az Balatonalmádi Értéktár bizottsággal együttműködve adtuk be a Veszprém 2023 minipályázatát. Az elnyert összegből valósítottuk meg a Meghívásos gombfocibajnokságot és a kiállítást. A rendezvény helyszíne a Györgyi Dénes Általános Iskola volt. A kiállítást megnézték a tanulók és lehetőségük volt kipróbálni a játékot is.